Bevers

Jongens/meisjes:

Leeftijd:

Opkomst:

Locatie:

Teamleider:

Leiding:

Jongens en meisjes

5 tot 7 jaar

Zaterdagochtend van 9.30 tot 12.00

Van Duivenvoordelaan 560

Melissa Oomen 

Melissa OomenBerrie van Loenen, Daan Sterk, Eline van den Berg, Esther van der Ham, Abdi Hassan

Het dorp Hotsjietonia
De bevers bezoeken het dorp ‘Hotsjietonia’, daar beleven ze allemaal avonturen met de bewoners van dit dorp. Elke week weer iets anders. Zo zijn we gaan varen met Sterre en Steven Stroom, hebben we proefjes gedaan met Professor Plof, zijn we naar het bos geweest met Bas Bos en Rebbel én hebben we een moestuin gemaakt met Rozemarijn.
Erg in trek is een bezoekje aan Stanley Stekker. Van hem leer je hutten bouwen en knopen maken. Stuiter ook favoriet bij bevers; veel rennen en……. stuiteren!
Wanneer we even de drukte ontvluchten, kunnen we altijd terecht bij Noa. Dat kan ook bij Keet en Fleur Kleur. Bij hun kunnen we uiten door te schilderen, kleien en theater.

Twee keer per jaar gaan we op kamp, dat is altijd heel spannend en gezellig. We hebben ieder kamp een ander thema. Zo zijn we een jaar met de piraten op stap geweest en hebben we Professor Plof kunnen helpen met de uitvoering van zijn proefjes. Dit jaar wordt het nog even afwachten, maar we zijn al hard bezig met de voorbereidingen.
De Bevers hebben twee keer in het jaar een weekendkampje, dan blijven we in en rond het clubhuis. We slapen dan met z’n allen gezamenlijk in ons eigen beverhok. De kinderen blijven een nachtje slapen en doen overdag hele leuke dingen. Zo zijn we afgelopen jaar naar de bubblejungle en pirateneiland geweest, dat was een groot succes! Deze kampjes zijn altijd een heel groot succes en de kinderen hebben er altijd zin in.

Installatie
Installatie is binnen de scouting een speciale dag. Op deze dag worden alle nieuwe kinderen, een echte bever. Na het afleggen van de ‘eed’ krijgen de kinderen hun das, t-shirt en een groepstrui. De das, het t-shirt en de groepstrui maken deel uit van het uniform wat tijdens de opkomsten gedragen wordt.

Overvliegen
Als je eenmaal zeven jaar bent, word je langzamerhand te oud voor de Bevers en ben je oud genoeg om naar de Welpen over te vliegen. Overvliegen is het overgaan van de ene speltak naar de andere, we doen dit altijd met de hele groep op dezelfde dag. Het is een soort van feestdag, waar je ouders, familie en vriendjes ook mogen komen kijken.

Wil je ook een keertje komen kijken? Kom dan eens langs op ’t Woeshoês aan de van Duivenvoordelaan 560 in Wassenaar (bij de nieuwe jachthaven). Je kan ook altijd contact opnemen met Melissa Oomen, 06-51524459.

We zien je graag een keertje langskomen!!!