Wilde Vaart

Jongens/meisjes:

Leeftijd:

Opkomst zomertijd:

Opkomst wintertijd:

Locatie:

Teamleider:

Begeleiding:

Jongens en meisjes

16 t/m 18 jaar

In overleg

In overleg

Van Duivenvoordelaan 560

Kim Vaassen

Kim Vaassen

Onze Wilde Vaart bestaat uit een enthousiaste groep jongvolwassenen van 16 tot en met 18 jaar. De meeste stromen door vanuit de zeeverkenners en hebben al veel ervaring met scouting. Ze kunnen goed zeilen en kunnen zich dan ook prima vermaken op en rond het water. Bij de wilde vaart maken de leden samen met hun begeleiding hun eigen programma’s en regels. Om beurten organiseren ze hun eigen opkomsten, ze zoeken uitdaging voor zichzelf en mogen leren varen met de motorboot.

Bestuur
De Wilde Vaart heeft zijn eigen (mini) bestuur met een voorzitter, penningsmeester en secretaris. Binnen dit bestuur wordt er gediscussieerd over alle zaken die hun eigen speltak aangaan. Voorbeelden hiervan zijn: regels binnen hun eigen speltak, verdelingen van spelgeld en het organiseren van kampen en bijeenkomsten. Het doel is om samen keuzes te maken.

Kampen
Het organiseren van kampen vergt een hoop tijd en aandacht. De leden van de Wilde Vaart verdelen deze taken, om bijvoorbeeld een locatie te vinden of om de sleep ernaartoe te organiseren. Zonder programma komen ze ook niet ver, dus verdelen ze de programmadagen onder elkaar. Er is veel meer vrijheid dan bij de zeeverkenners, zo zijn ze bijvoorbeeld niet gebonden aan één vast kampterrein, maar kunnen ze er ook voor kiezen om een week lang rond te trekken en elke nacht ergens anders hun tent op te zetten.

Ontwikkeling
De Wilde Vaart is de laatste speltak als jeugdlid. Tijdens en na de Wilde Vaart komt het moment dat je je eigen keuzes gaat maken binnen de Van Woesikgroep. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om leiding te worden, of om je aan te sluiten bij de technische commissie. Er zijn veel mogelijkheden.
Tijdens de twee jaar als wilde vaart lid word je begeleid in het vinden van je talenten en om die verder te ontwikkelen. Sommige leden willen leren lassen, terwijl anderen willen leren zeilen of varen op de slepers. We kijken ook nu en dan mee met de leiding van andere speltakken, hoe organiseren ze eigenlijk een opkomst en hoe draaien ze die opkomst vervolgens met de kinderen.

 

 

Ben je nieuwsgierig geworden? Neem even contact op met de begeleiding Kim Vaassen 06-15224227 óf kom gerust een keertje kijken bij ons gebouw ’t Woeshoês aan de van Duivenvoordelaan 560 (bij de nieuwe haven).


We zien je graag een keertje langskomen!!!