Junioren

Jongens/meisjes:

Leeftijd:

Opkomst zomertijd:

Opkomst wintertijd:

Locatie:

Teamleider:

Leiding:

Jongens en meisjes

10 tot 12 jaar

zaterdag 10.00 uur tot 13.00 uur (zeilen) en de andere week 13.00 uur tot 16.00 uur (land)

zaterdag 13.00 uur tot 16.00 uur

Van Duivenvoordelaan 560

Nadine Ansink

Nadine Ansink, David Swertz, Yonne Haitsma, Robin van der Meulen

 

De Junioren
De Junioren hebben al veel geleerd bij de Bevers en de Welpen. Dat was vooral op het land. Niet dat ze er genoeg van hebben, maar zo langzaam aan trekt het water ze ook aan. Daarom zullen de Junioren in de zomermaanden om de week een opkomst hebben op het land en een opkomst hebben op het water.
Op het op land zijn de Junioren druk met speuren, pionieren en spelen. Wanneer ze een water opkomst hebben, dan zijn ze druk met alles wat met zeilen te maken heeft. Denk aan: knopen leren leggen, wrikken, de vlet gereed maken voor het zeilen en het schoonmaken van de vletten, maar het leukste is natuurlijk het zeilen zelf! Ze worden dan door ouders gebracht naar de Kaag.

Kamp
Een paar keer per jaar gaan we op kamp. Eén of twee keer een weekendje, maar we kijken het meeste uit naar het zomerkamp. Dat belooft altijd wat! Schatten, piraten, zoektochten, zeilen, planken en lekker zwemmen!

Overvliegen
Als je eenmaal 12 jaar bent en je hebt helemaal geen zin om met scouting te stoppen dan ga je gewoon verder naar de Zeeverkenners. Daar zitten je vrienden en vriendinnen al te wachten op jou!

Installatie
Ook dit is binnen de scouting een speciale dag. Op deze dag worden alle nieuwe kinderen, een echte Junior. Na het afleggen van de eed en de belofte krijgen de nieuwe Junior hun das, t-shirt en groepstrui. De das, het t-shirt en de groepstrui maken deel uit van het uniform wat tijdens de opkomsten gedragen wordt. 

 

Ben je nieuwsgierig geworden? Neem even contact op met Nadine Ansink, 06-39679262 óf kom gerust een keertje kijken bij ons gebouw ’t Woeshoês aan de van Duivenvoordelaan 560 (bij de nieuwe haven).

 

We zien je graag een keertje langskomen!!!