Zeeverkenners

Jongens/meisjes:

Leeftijd:

Opkomst zomertijd:

Opkomst wintertijd:

Locatie:

Teamleider:

Leiding:

Jongens en meisjes

12 tot 16 jaar

zaterdag 13.00 uur tot 17.00 uur 

zaterdag 13.00 uur tot 17.00 uur

Van Duivenvoordelaan 560 of op de Kaag

Amber Hooymans

Amber Hooymans, Thomas Ammerlaan, Casper Westgeest, Dries de Zwart, Ted Altorf

 

De Zeeverkenners
Deze gezellige groep jongeren is iedere zaterdag bij elkaar om verschillende activiteiten te ondernemen. De activiteiten zijn seizoengebonden.

De zomermaanden
De eerste opkomst van de zomermaanden begint altijd met het inladen van de vletten bij de scouting, om vervolgens met één van de slepers naar de Kaag te gaan. Eenmaal aangekomen op de Kagerplassen, begint de opkomst pas echt en is er iedere zaterdag een activiteiten programma. Dit zijn vaak spellen op, bij en in het water. Heerlijk de wind door je haren, de zon in je gezicht (en soms de regen) en mooie zeilavonturen met nieuwe vrienden.
De vletten blijven gedurende de zomermaanden op de Kaag, dus iedere zaterdag kom je met de andere zeeverkenners naar de opkomst op de Kaag.
Ook is het mogelijk om via scouting CWO diploma’s te behalen.
Aan het eind van de zomermaanden slepen we de vletten weer terug naar ons scoutinggebouw, ’t Woeshoês.

De wintermaanden
Na een lang seizoen van lol hebben op het water, hebben de vletten wat aandacht nodig en gaan ze onze loods in. Gedurende de wintermaanden worden ze geschuurd en geverfd door de kinderen.
Tussen al dat schuren door is er natuurlijk ook altijd tijd voor andere leuke dingen. Zo zullen we het schuren en verven afwisselen met leuke spellen.

Kampen
Gedurende het zeilseizoen zijn er drie kampen.
Het winterkampje, dan slapen we in een ander scoutinggebouw. Meestal gaan we er op de fiets heen, maar ook wel eens met het openbaar vervoer.
Met Hemelvaart is er altijd een zeilwedstrijd op de Kaag, namelijk de Kaagcup. Met dit enorme evenement doen ieder jaar honderden vletten van verschillende scoutingverenigingen uit de hele regio mee. Een supergaaf spektakel om mee te maken!
Aan het begin van de zomervakantie gaan we 10 dagen op zomerkamp ergens in Nederland. We laden de vletten vol en varen in een lange sleep met alle spullen naar onze kampplek. We slapen daar in tenten en hebben het geweldig naar ons zin. Gedurende dit kamp zijn er weer heel veel gave spellen zoals bierviltjesspel, competitiespellen, levend cluedo, zeilwedstrijden, kampvuur en nog veel meer. Iets wat je zeker niet wilt missen!

 

Ben je nieuwsgierig geworden? Neem contact op met Amber Hooymans, 06-24906037 en kom gerust een keertje kijken bij ons gebouw ’t Woeshoês aan de van Duivenvoordelaan 560 of op de Kaag. Je mag 3x gratis komen kijken.

 

We zien je graag een keertje langskomen!!!